fredag 22. oktober 2010

Litt oppdateringer fra uka som har gått.Tida flyr, og vi har allerede jobbet i 1 uke. Vi stortrives som lærere på den norske skolen i Ngoundoure. Masse utfordringer hver eneste dag, men det er vi klare for! Spesielt utfordrende at både 1. 2. og 4. klasse går i samme klasse. Så det ender opp med at vi går inn i klasserommet med både 4 og 5 lærebøker i handa. Her må vi tenke mye elevtilpasning.


I dag har jeg og Kåre hatt ansvaret for FN- feiring (litt på forskudd da, siden FN dagen er 24 oktober). Vi inviterte barnehagen også med for å markere denne dagen. De synes det var stas å bli med skolebarna. Barna lærte om FN, vi sang noen sanger om fred, tennte lys for fattige barn og tegnte tegninger til barnekonvensjonene. Videre delte vi skolen i to, slik at 1.-4. klasse ble med meg(Gunn Helen) og 5.-8. kl ble med Kåre. De minste fikk se film/bilder fra en fattig familie i Zambia, og etterpå skulle de skrive sine egne fortellinger om hvordan de trodde familien ville få det i framtida. Barna hadde mange fllotte, reflekterte tanker knyttet til fattigdom. De eldste barna fikk i oppdrag å skrive et brev til FNs generalsekretær der de skrev om hvordan en kunne arbeide for å nå tusenårsmåla. De ble også «kallt inn til møte» i regjeringen i Kamerun for å diskutere hvordan pengene kunne fordeles i landet for å nå målene FN har vedtatt.


Det ble en flott FN feiring, med fokus på menneskerettigheter.


Ellers kan vi meddele at sola skinner hver eneste dag, og det er varmt og godt. Vi nyter livet i Afrika. Bader i bassenget, tar oss noen joggeturer i et idyllisk og frodig landskap, leser og slapper av. Nå er det helg, og i morgen skal vi bli med noen misjonærer ut på landsbygda for å holde gudstjenester. På søndag skal det være en fellessamling for alle menighetene i byen- så det får vi også med oss.


God helg !


Gunn Helen og Kåre

Ingen kommentarer: