søndag 4. januar 2009

Et sted hvor en kan komme seg videre..

Ser du den fyren der? Det er Peter. Apostelen Peter. Peter den voldomme. Peter den lidenskapelige. Snart skal han tale til tusenvis av mennesker. Men hvor er han nå? Han som gikk på vannet, han har gjemt seg. Han gråter..

Peter fornektet Jesus tre ganger, og ikke nok med det; han bannet i tillegg. Han skammet seg, gråt, og så reiste han ut for å fiske. Vi gråter som Peter gjør, så stikker vi ut for å fiske som Peter gjorde, og så spør vi oss selv: «Tviler på at Jesus har plass til en slik som meg..»

Jesus har svaret: Han inviterer til frokost. Jesus dekker bord for han.. «Du dekker bord for meg like for mine fienders øyne» salme 23,5.

Den samme Jesus som gjorde i stand et måltid for Peter gjorde det for Alfred. Alfred bor på Mount Elgon i Pokot området. Under opprørene i fjor jul måtte han rømme fra hjemstedet sitt pga uroligheter. Da han kom tilbake senere fant han faren drept og brødrene halshoggd...

Hva om Jesus gjorde for drapsmannen det han gjorde for Peter? Sett at Jesus, når drapsmannen gjorde en feil, gjorde i stand et måltid for han. Han gjorde nettop det! Mannen kom til kirka Alfred går i, og ble møtt med en tilgivende hånd fra han. Det var nok godt for han å sitte ved frokostbordet.

For fra dette stedet kunne han komme seg videre...


 

Ingen kommentarer: